to wyjątkowo puszysty krem typu bita śmietana. Świetnie nadaje się do wypełnień oraz przekładania i dekoracji wszelkiego rodzaju wypieków. Cechuje się lekko słodkim smakiem, a także wyrazistą, czystą i białą barwą. Fantastycznie łączy się z innymi produktami np.: kremami budyniowym, owocami i aromatami, dając szerokie możliwości zastosowań. Krem ,,Blanca” nadaje się także do zamrażania.
to wyjątkowo puszysty krem typu bita śmietana. Świetnie nadaje się do wypełnień oraz przekładania i dekoracji wszelkiego rodzaju wypieków. Cechuje się...
Po ubiciu z wodą jest bardzo delikatnym kremem do wypełnień, używanym w cukierniach do przekładania wszelkiego rodzaju delikatnych ciast oraz wypełniania korpusów z ciasta francuskiego lub kruchego. Może być używany również jako dodatek do deserów. Zawartość w składzie pełnego mleka w proszku wpływa na wysoką jakość produktu i dlatego stosowanie go w wersji podstawowej z pewnością spełni Państwa oczekiwania. Krem o smaku śmietankowym ,,Prestige” można łączyć z kremami budyniowymi, jak również ze wszystkimi nośnikami smakowymi (aromatami, pastami smakowymi). Dodatkowo można go uszlachetnić, stosując mleko zamiast wody.
Po ubiciu z wodą jest bardzo delikatnym kremem do wypełnień, używanym w cukierniach do przekładania wszelkiego rodzaju delikatnych ciast oraz wypełniania...
Mieszanka na krem o smaku śmietankowo waniliowym do połączenia z wodą lub mlekiem. Dedykowany do wypełnienia korpusów z ciasta parzonego, typu eklerki, gniazda wiedeńskie oraz do ciasta „Karpatka”. Świetnie łączy się innymi produktami Jabex, jak kremy tłuste, pasty, owoce.
Produkt: Karpatka
Zwiększa objętość: 30%
Smak: śmietankowo-waniliowy
Zastosowanie: krem typu karpatka, gniazda wiedeńskie
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Karpatka
Mieszanka na krem o smaku śmietankowo waniliowym do połączenia z wodą lub mlekiem. Dedykowany do wypełnienia korpusów z ciasta parzonego, typu...
Produkt, w którym wyeliminowano tłuszcz palmowy. Dedykowany do wypełnienia korpusów z ciasta parzonego, typu eklerki, gniazda wiedeńskie oraz do ciasta „Karpatka”. Świetnie łączy się innymi produktami Jabex, jak kremy tłuste, pasty, owoce.
Produkt: Karpatka PALM FREE
Zwiększa objętość: 30%
Smak: śmietankowo-waniliowy
Zastosowanie: krem typu karpatka, gniazda wiedeńskie
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Karpatka PALM FREE
Produkt, w którym wyeliminowano tłuszcz palmowy. Dedykowany do wypełnienia korpusów z ciasta parzonego, typu eklerki, gniazda wiedeńskie oraz do ciasta „Karpatka”....
To najwyższej jakości oparty na mleku pełnym, wysoko stabilny krem budyniowy do stosowany zapiekania i na zimno. Charakteryzuje się wyśmienitym, waniliowo-śmietankowym smakiem oraz subtelną, jasno żółtą barwą. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych komponentów pozwala na niższe, bardziej ekonomiczne dozowanie przy zachowaniu pożądanej konsystencji i stabilności.
To najwyższej jakości oparty na mleku pełnym, wysoko stabilny krem budyniowy do stosowany zapiekania i na zimno. Charakteryzuje się wyśmienitym, waniliowo-śmietankowym...
Jest doskonałym produktem stosowanym do zapiekania i stosowania na zimno. Jest budyniem o wyrazistym, przyjemnym i naturalnym śmietankowo–waniliowym smaku. Jego stabilna konsystencja pozwala na stosowanie go w połączeniu min. z bitą śmietaną.
Jest doskonałym produktem stosowanym do zapiekania i stosowania na zimno. Jest budyniem o wyrazistym, przyjemnym i naturalnym śmietankowo–waniliowym smaku. Jego stabilna...
Doskonała jakość w doskonałej cenie. To produkt do zastosowania zarówno do wypieków, jak i w formie bezpośredniej - na zimno. Świetnie sprawdzi się zapieczony na powierzchni drożdżówek i ciast, w tartaletkach, deserach i kremówkach, a także w korpusach z ciasta kruchego, babeczkach. Krem można łączyć np. z kremem „Prestige”.
Mieszanka do przygotowania gładkich i lekkich, małych bezików. Umożliwia przygotowanie puszystej, chrupiącej bezy o delikatnym miękiszu. Dzięki niej można wyeliminować straty białka wynikające z zastosowania świeżych jaj.
Produkt: Beza mix
Smak: typowy
Zastosowanie: spody bezowe, bezik
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Beza mix
Mieszanka do przygotowania gładkich i lekkich, małych bezików. Umożliwia przygotowanie puszystej, chrupiącej bezy o delikatnym miękiszu. Dzięki niej można wyeliminować straty...
Produkt z wyeliminowanymi składnikami E oraz bez tłuszczy palmowych. Dzięki tej mieszance w łatwy i szybki sposób otrzymujemy oczekiwany produkt końcowy. W związku neutralnym smakiem ciasto parzone może być wykorzystywane zarówno jako korpusy eklerek, gniazd wiedeńskich, a także w połączeniu z przyprawami – przekąski słone. Ciasto można poddać dwóm metodom obróbki termicznej: pieczeniu i smażeniu w głębokim oleju.
Produkt: Ciasto Parzone E-Limited
Smak: neutralny
Zastosowanie: ptysie, eklerki
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Ciasto Parzone E-Limited
Produkt z wyeliminowanymi składnikami E oraz bez tłuszczy palmowych. Dzięki tej mieszance w łatwy i szybki sposób otrzymujemy oczekiwany produkt końcowy....
100% mieszanka na ciasto biszkoptowo tłuszczowe, o intensywnym czekoladowym smaku i barwie. Struktura ciasta jest sprężysta, dlatego można je zastosować do blatów ciast deserowych i tortów, muffin, babek.
Produkt: Dark Choko
Smak: czekoladowy
Zastosowanie: spody ciast, babki, muffiny
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Dark Choko
100% mieszanka na ciasto biszkoptowo tłuszczowe, o intensywnym czekoladowym smaku i barwie. Struktura ciasta jest sprężysta, dlatego można je zastosować do...
To gotowa kompozycja z najwyższej jakości surowców do produkcji tradycyjnych ciast biszkoptowych. Używając mieszanki biszkoptowej w maksymalnie uproszczony sposób możemy zrobić biszkopty do tortów, jak również spody do ciast deserowych, o niepowtarzalnej delikatnej strukturze i wyjątkowej puszystości. Ciasto biszkoptowe „Golden Cake” wyjątkowo długo utrzymuje wilgotność, co wpływa również na wysoką jakość wyrobów.
Produkt: Golden Cake
Smak: biszkoptowy
Zastosowanie: spody ciast, babki, muffiny
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Golden Cake
To gotowa kompozycja z najwyższej jakości surowców do produkcji tradycyjnych ciast biszkoptowych. Używając mieszanki biszkoptowej w maksymalnie uproszczony sposób możemy zrobić...
To produkt, z którego otrzymujemy delikatne ciasto o soczystym miękiszu i aromatycznym czekoladowym smaku. Wyjątkowo długo zachowuje świeżość oraz stwarza możliwość różnorodnego zastosowania w wyrobach ciastkarskich. Nadaje się zarówno do wypieku babki, blatów do ciast deserowych, spodów pod owoce, jak i chociażby muffinów.
Produkt: Golden Choco
Smak: czekoladowy
Zastosowanie: spody ciast, babki, muffiny
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Golden Choco
To produkt, z którego otrzymujemy delikatne ciasto o soczystym miękiszu i aromatycznym czekoladowym smaku. Wyjątkowo długo zachowuje świeżość oraz stwarza możliwość...
To produkt idealny do wypieku ciast z owocami i kremami budyniowymi. Gwarantuje stabilność i łatwość produkcji oraz utrzymanie dużej ilości owoców, co czyni z niej najlepszą bazę pod owoce i galaretki. Dodatek jogurtu zapewnia wilgotność i trwałość ciasta.
Produkt: Golden Jogo
Smak: jogurtowy
Zastosowanie: spody ciast, babki, muffiny
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Golden Jogo
To produkt idealny do wypieku ciast z owocami i kremami budyniowymi. Gwarantuje stabilność i łatwość produkcji oraz utrzymanie dużej ilości owoców,...
To uniwersalny i wyśmienity produkt, z którego otrzymujemy: babkę piaskową, piaskowo-maślaną, babkę na keks, babeczki typu MUFFINS, blaty do ciast deserowych, spody pod owoce. Mieszanka „Golden Sand” pozwala uzyskać ciasto piaskowe o wyśmienitym smaku, barwie i aromacie. Wysoka jakość mieszanki to gwarancja stabilnej i powtarzalnej jakości wypieków. Produkt utrzymuje po wypieku rewelacyjnie długą świeżość do 21 dni po odpowiednim zapakowaniu.
Produkt: Golden Sand
Smak: śmietankowy
Zastosowanie: spody ciast, babki, muffiny
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Golden Sand
To uniwersalny i wyśmienity produkt, z którego otrzymujemy: babkę piaskową, piaskowo-maślaną, babkę na keks, babeczki typu MUFFINS, blaty do ciast deserowych,...
Produkt bez tłuszczu palmowego. To uniwersalny i wyśmienity produkt, z którego otrzymujemy: babkę piaskową, piaskowo-maślaną, babkę na keks, babeczki typu MUFFINS, blaty do ciast deserowych, spody pod owoce. Mieszanka „Golden Sand” pozwala uzyskać ciasto piaskowe o wyśmienitym smaku, barwie i aromacie. Wysoka jakość mieszanki to gwarancja stabilnej i powtarzalnej jakości wypieków. Produkt utrzymuje po wypieku rewelacyjnie długą świeżość do 21 dni po odpowiednim zapakowaniu.
Produkt: Golden Sand PALM FREE
Smak: śmietankowy
Zastosowanie: spody ciast, babki, muffiny
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Golden Sand PALM FREE
Produkt bez tłuszczu palmowego. To uniwersalny i wyśmienity produkt, z którego otrzymujemy: babkę piaskową, piaskowo-maślaną, babkę na keks, babeczki typu MUFFINS,...
100% mieszanka na ciasto biszkoptowo tłuszczowe, charakteryzujące się miodowym smakiem i zwartą strukturą po wypieku. Idealnie nadająca się na blatóy z przeznaczeniem na ciasta deserowe, batony miodowe.
Produkt: Honey Cake
Smak: miodowy
Zastosowanie: spody ciast, batony
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Honey Cake
100% mieszanka na ciasto biszkoptowo tłuszczowe, charakteryzujące się miodowym smakiem i zwartą strukturą po wypieku. Idealnie nadająca się na blatóy z...
To szybki i niezawodny sposób na otrzymanie smacznego ciasta kruchego o delikatnym maślanym smaku oraz wysokich walorach użytkowych i smakowych. Idealnie sprawdza się zarówno w produkcji ciasteczek kruchych, jak i babeczek kruchych.
Produkt: Kurche ciasto
Smak: śmietankowy
Zastosowanie: spody ciast, kruche ciasteczka
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Kurche ciasto
To szybki i niezawodny sposób na otrzymanie smacznego ciasta kruchego o delikatnym maślanym smaku oraz wysokich walorach użytkowych i smakowych. Idealnie...
Ciasto kruche bezcukrowe to produkt o właściwościach zdrowotnych – poprzez wyeliminowanie do minimum cukru na rzecz inuliny. Produkt zawiera wiele walorów w kontekście cukierniczym: Chrupkość, delikatny, waniliowy smak. Produkt idealny na spody do tart czy na kruche ciasteczka – min. w połączeniu z równie zdrowotnym nadzieniem daktylowym.
Produkt: Kruche bezcukrowe
Smak: śmietankowo maślany
Zastosowanie: spody ciast, kruche ciasteczka
Opakowanie jednostkowe: 5 kg worek
Kruche bezcukrowe
Ciasto kruche bezcukrowe to produkt o właściwościach zdrowotnych – poprzez wyeliminowanie do minimum cukru na rzecz inuliny. Produkt zawiera wiele walorów...
Ciasto o charakterystycznej, korzenno piernikowej nucie smakowej. Nadaje się zarówno na babkę, jak i na ciasta przekładane. Jest to wyjątkowa propozycja na świąteczne wypieki i nie tylko.
Ciasto o charakterystycznej, korzenno piernikowej nucie smakowej. Nadaje się zarówno na babkę, jak i na ciasta przekładane. Jest to wyjątkowa propozycja...
Produkt powstały z najwyższej jakości składników, w tym z udziałem intensywnego, belgijskiego kakao. Ciasto po wypieczeniu charakteryzuje się małą porowatością i wysoką wilgotnością. Dedykowane jest do blatów tortów, ciast deserowych, ale również ciasta typu Brownie.
Produkt: Mega Czekoladowe
Smak: mocno czekoladowy
Zastosowanie: spody ciast, babki, muffiny
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Mega Czekoladowe
Produkt powstały z najwyższej jakości składników, w tym z udziałem intensywnego, belgijskiego kakao. Ciasto po wypieczeniu charakteryzuje się małą porowatością i...
To kompozycja ciasta z udziałem aromatycznych przypraw, dzięki czemu wypieki mają prawdziwy smak domowego piernika, a jednocześnie zachowują delikatną strukturę i wyjątkową wilgotność. Ciasto dedykowane również do tzw. pierniczków wałkowanych. Doskonale komponuje się z naszymi produktami: powidłem staropolskim, nadzieniem marcepanowym, daktylowym, czy też pomarańczowym.
To kompozycja ciasta z udziałem aromatycznych przypraw, dzięki czemu wypieki mają prawdziwy smak domowego piernika, a jednocześnie zachowują delikatną strukturę i...
Ekonomiczna wersja ciasta piaskowego. Charakteryzuje się typową dla danego smaku barwą (zastosowanie barwników naturalnych), subtelnym aromatem i delikatnym miąższem. Świetnie sprawdza się w produkcji babek piaskowych, ale również blatów ciast.
Ekonomiczna wersja ciasta piaskowego. Charakteryzuje się typową dla danego smaku barwą (zastosowanie barwników naturalnych), subtelnym aromatem i delikatnym miąższem. Świetnie sprawdza...
To zagęstnik do wiązania owoców i soków owocowych na zimno, obtaczania owoców mrożonych stosowanych przy wypiekach cukierniczych, odporny na pieczenie, zamrażanie i kwasy. Zapobiega powstawaniu zakalca w cieście podczas wypieku, bardzo dobrze „zagospodarowuje” sok wydostający się z owoców podczas wypieku.
Produkt: Fruit Mix
Zastosowanie: zagęstnik do owoców i soków
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Fruit Mix
To zagęstnik do wiązania owoców i soków owocowych na zimno, obtaczania owoców mrożonych stosowanych przy wypiekach cukierniczych, odporny na pieczenie, zamrażanie...
Stabilizator do masy serowej opartej na twarogu odtłuszczonym, dzięki któremu uzyskamy puszysty i wyrośnięty sernik oraz obniżymy koszty produkcji. Pozwala na zwiększenie wydajności masy serowej, zapewnia puszystość, wilgotność i odpowiednią konsystencję. Charakteryzuje go duży przyrost objętości podczas wypieku i przedłuża świeżość wypieczonego sernika. Idealnie nadaje się do zapiekania owoców bez ryzyka zapadania się ich do środka.
Produkt: Seromix
Zastosowanie: stabilizator masy serowej
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Seromix
Stabilizator do masy serowej opartej na twarogu odtłuszczonym, dzięki któremu uzyskamy puszysty i wyrośnięty sernik oraz obniżymy koszty produkcji. Pozwala na...
Mieszanka przeznaczona do produkcji gofrów tradycyjnych i bąbelkowych oraz słodkich naleśników. Odpowiednio dobrane składniki mieszanki, do których należy dodać tylko olej i wodę, zapewniają uzyskanie gofrów o wspaniałych cechach – oraz delikatnym smaku, chrupko-kruchej strukturze dla gofrów tradycyjnych i elastycznej (wg odpowiedniej proporcji składników) dla bąbelkowych. Natomiast naleśniki otrzymane z koncentratu są wyjątkowo smaczne, puszyste.
Produkt: Mix na gofry
Dozowanie: 1 kg mieszanki/900 g wody/200 g oleju
Smak: waniliowy
Zastosowanie: gofry tradycyjne i bąbelkowe, słodkie naleśniki
Opakowanie jednostkowe: 10 kg worek
Mix na gofry
Mieszanka przeznaczona do produkcji gofrów tradycyjnych i bąbelkowych oraz słodkich naleśników. Odpowiednio dobrane składniki mieszanki, do których należy dodać tylko olej...
Lody skomponowane według tradycyjnej włoskiej receptury, opierają się na najwyższej klasy składnikach: mleko pełne, stabilizatory włoskich producentów, wysoka zawartość belgijskiego kakao (smak czekoladowy) - na poziomie nie niższym niż 10 %. Przeznaczona do maszyn z pompą do produkcji lodów tzw. włoskich. Przygotowanie 2kg mix : 5 l wody.
Produkt: Lody soft Crema i Ciocolate Premium
Dozowanie: 1 kg/2,5 kg wody
Smak: śmietankowy, czekoladowy
Zastosowanie: do maszyn typu lody włoskie
Opakowanie jednostkowe: 2 kg worek
Lody soft Crema i Ciocolate Premium
Lody skomponowane według tradycyjnej włoskiej receptury, opierają się na najwyższej klasy składnikach: mleko pełne, stabilizatory włoskich producentów, wysoka zawartość belgijskiego kakao...
Lody świdry w wersji Premium charakteryzują się wyjątkową nutą smakową, a dodatek pełnego mleka stawia produkt na wysokiej półce jakości. Świdry po wyjściu z maszyny (dedykowana maszyna na lody świdry) są kremiste i pełne smaku. Przygotowanie: 2kg mix : 4 l zimnej wody.
Produkt: Lody świdry Premium
Dozowanie: 1 kg/2 kg wody
Smak: śmietankowy, czekoladowy, poziomkowy
Zastosowanie: do maszyn typu lody amerykańskie
Opakowanie jednostkowe: 2 kg worek
Lody świdry Premium
Lody świdry w wersji Premium charakteryzują się wyjątkową nutą smakową, a dodatek pełnego mleka stawia produkt na wysokiej półce jakości. Świdry...